Leven vanuit je ziel

Als we als ziel besluiten naar de aarde te gaan, doen we dat om bepaalde levensthema's uit te werken. Eenmaal op aarde aangekomen, vergeten we deze levensopdracht. Toch zouden we deze weer kunnen herkennen, als we naar de rode draad in ons leven kijken. Hebben we in dit leven vooral veel te maken met verdrietige gebeurtenissen? Dan zou ons levensthema kunnen zijn, hoe om te gaan met verdriet. Of worstel je je leven lang al met jaloezie, woede of angst? Allemaal ervaringen die je uitnodigen om hier in dit leven op een zo goed mogelijke manier mee om te gaan.

Helaas kijken we maar zelden naar onze problemen op deze manier. Vaak willen we alleen maar van onze problemen afkomen. Niet alleen is dat niet mogelijk, ook is dat een gemiste kans. Probeer je op een goede, bewuste manier tot je levensthema te verhouden, zodat de kans groot is, dat je niet nogmaals eenzelfde leven hoeft te leven met hetzelfde thema.   

Hoe kun je je op een goede manier met je levensthema verhouden? 
Bewustwording waar het voor jou in dit leven over gaat, is een eerste belangrijke stap. Schrijf vervolgens eens al die levensituaties (op gevoelsniveau) uit, waar je het thema in herkent. Analyseer en leg verbanden; begrijp je levensverhaal.

Vervolgens is het tijd geworden om vol compassie naar jezelf te kijken; je hebt het niet makkelijk gehad. Wees verdrietig, boos en voel alle andere emotie's die omhoog komen. Probeer dit vooral ook in je lichaam te voelen.
Als je dit lang genoeg hebt gedaan (en dat weet je wanneer je er echt 'helemaal klaar' mee bent) voel dan eens of je met een ritueel het thema symbolisch een plek kunt geven.

Vraag je tenslotte af of je misschien nog iets met je thema kunt doen; kun je je opgedane zielenwijsheid door geven? Kun je nog iets betekenen voor een ander, die met hetzelfde worstelt? 

Ik hoop dat je kunt genieten van je proces! Irene

Meer artikelen: 
Wat komen we doen hier op aarde..(dit is een reeks van 12 artikelen) 
https://ireneverweij.wordpress.com/2016/11/22/wat-komen-we-doen-hier-op-aarde/
Het allerbelangrijkste moment van de dag...

https://ireneverweij.wordpress.com/2016/11/22/het-allerbelangrijkste-moment-van-de-dag/
Zelfcompassie...
https://ireneverweij.wordpress.com/2013/05/15/zelfcompassie
Ook jij kunt genoeg geld hebben
Omgaan met geweld in de wereld